Vi är ett gäng kompisar som idag är bosatta på Gotland, Stockholm och Kapstaden. Vi njuter alla av att umgås med våra familjer och vänner. Att samlas runt middagar, spela spel och lyssna på bra musik, det tycker vi alla om att göra. När tillfället kom att få ta över den härliga gamla bilverkstan i Ljugarn så kändes det självklart. Vi har tillsammans stor erfarenhet inom retail, inredning, marknadsföring och varumärkesarbete och har pratat om att samla våra krafter och starta upp något tillsammans. Därför var det så självklart att göra det här ihop när tillfället kom.

Anett Jormeus, Anna Fohlin, Magdalena Björnsdotter, Maria Bengtsson och Susanne Liljenberg heter vi bakom konceptet.

Anett Jormeus: Anett är en av grundarna till Granit och före detta kompanjon med Susanne Liljenberg. Anett är sommargotlänning och uppväxt i Skåne men bor och verkar växelvis i Stockholm och Kapstaden där hon bygger, renoverar och skapar sköna miljöer för hem och kontor. Hon har jobbat med retail i drygt 30 år. Anett är också en av grundarna till Guldgaggen i Burgsvik som startade 2014 och som sedan flyttade till Ljugarn och blev Bruna Dörren. Anett är även delägare i Creperie & logi sedan 13 år.

Nyckelord: Modig, kreativ, lojal, social, lösningsorienterad. Svart bälte: Inget är omöjligt och har helikopterperspektiv. Sommarens favoritpryl: Tennisracket.

Anna Fohlin: Anna är uppväxt i Visby och utbildad marknadsförare och varumärkesstrateg. Hon har arbetat med kommunikation och varumärkesfrågor i drygt 20 år. Senast arbetade Anna som marknads- och varumärkeschef på Svenska Spel. Har tidigare också arbetat som PR-konsult. Parallellt med arbetet på Verkstan driver hon sin egna Kommunikations- och varumärkesbyrå Holistic Brand & Communication.

Nyckelord: Målfokuserad, social, strategisk, initiativrik, klok. Svart bälte: Struktur och att organisera sociala tillställningar. Sommarens favoritpryl: Träningsskor.

Magdalena Björnsdotter: Magda är född på Gotland, uppvuxen i Stockholm och sedan födsel Ljugarnsbo på somrarna. Hon bor sedan sex år bofast på ön. Magda har arbetat som frilansfotograf i 20 år, främst med inrednings- och reklamuppdrag. Hon har också gjort böcker och många reportage i de största inredningsmagasinen. Vid sidan av Verkstan är Magda också med och driver företaget Made by Gotland som säljer Gotländs form och design på nätet.

Nyckelord: Social, positiv, idérik, produktiv, praktisk. Svart bälte: Att hitta lösningar i allt. Sommarens favoritpryl: Badrocken.

Maria Bengtsson: Maria är uppväxt på södra Gotland och är utbildad inredare och möbelsnickare. Hon varit bosatt både i Stockholm och i Oslo där hon arbetade som butikschef och inköpare för ett par inredningsbutiker. Maria har även drivit en egen livsstilsbutik som hette Coppar. När Maria inte jobbar med Verkstan jobbar hon idag som inredningskonsult, stylist, kök- och badrums planerare mot både företag och privatpersoner.

Nyckelord: Händig, konstnärlig, äventyrlig, strukturerad, social. Svart bälte: Att se samband och hitta helhetslösningar. Sommarens favoritpryl: Drejplattan

Susanne Liljenberg: Susanne är uppväxt i Malmö men bor sedan 2007 år på Gotland. Susanne har stor erfarenhet inom detaljhandeln och startade tillsammans med Anett Jorméus inredningskedjan Granit som de tillsammans drev i 10 år och sedan sålde. Idag är hon verksam i flera bolag; Creperiet som finns i Visby, Åre och i Stockholm, Bruna Dörren i Ljugarn och skönhetsföretaget HynE Skin-Tech. Susanne var även medgrundare till Leva Kungslador som ligger på Södra Hällarna. Susanne vaknar och somnar med nya affärsidéer och brukar titulera sig serieentreprenör.

Nyckelord: Social, kreativ, handlingskraftig, glad, innovativ. Svart bälte: Många bollar i luften. Sommarens favoritpryl: Utegrillen.

 

Kontakt

Mail: hej@verkstansverige.se

Organisationsnr: 559203-2550