Välkommen till Verkstan hotel – det lilla personliga boutiquehotellet mitt i världsarvsstaden Visby. Hos oss bor du centralt i en kontinental, urban och skön avslappande bohemisk miljö. 

 

Verkstan hotel ligger ett stenkast från Stora Torget i en fastighet med anor från medeltiden. Här kan du njuta av vår vackra miljö där det även finns en mysig tillhörande gård med ett stort fikonträd i fokus. Har du tur och bor i huset vid rätt tid på året så kommer du kunna äta solmogna fikon till frukost!

 

Vi som driver Verkstan hotel är fem kvinnliga entreprenörer som även driver livsstilskonceptet Verkstan – The social life, ett nytt koncept inom livsstilsbutiker, styling, varumärkesarbete, kommunikation, fotografering, sociala evenemang och möten. Verkstan vill erbjuda idérika mötesplatser, inspirerande och kreativa miljöer.  

 

Vägg i vägg i samma fastighet ligger en av våra Verkstanbutiker. Här hittar du inredning, kläder, smycken glas, porslin, godis och mycket mer.  Butiken har öppet året runt. Rummen är inredda med produkter från våra butiker så hittar du något du gillar kan du i oftast köpa produkten i butiken. Under tiden som du bor hos oss har du alltid 10 % rabatt i butiken. 

 

Receptionen är i Verkstans butik på Södra Kyrkogatan och frukost serveras hos Amalia Café, tvärs över gatan alldeles i närheten. 

 

Vi ser fram emot att ha dig som gäst!

 

Boka ditt rum på hej@verkstansverige.se 

Studio No 1

Studion ligger på första plan i anslutning till gården. Rummet är 35 m2 och har en dubbelsäng samt upp till 3 st extrabäddar. Du sover i sköna sängar med nymanglade vita lakan. Självklart ingår liten och stor handduk. 

Rummet har toalett, dusch och tvättmaskin. Rummet har även ett litet kök, kyl, frys, spis, micro och vattenkokare.

Njut av att laga mat och servera på vårt fina italienska porslin med spruzziprickar från Benegiamo eller gå till någon av Visbys mysiga krogar, fik och barer.

Sommartid finns utemöbler i trädgården och det går alldeles förträffligt att sätta sig ute med morgonkaffet när Magnolian blommar. Grill finns även till förfogande.

Studion är 35 m2 och är utrustad med:

Dubbelsäng

3 st extrabäddar (främst för medföljande barn)

Handdukar

Badrock 

Kvalitativa hudvårdsprodukter

Wifi

2 st yogamattor

Hårfön

Tvättmaskin

Micro

Vattenkokare

Spis

Kyl

Frys

NescaféLyx & Te

Incheckning 15:00 - Utcheckning 11:00

Loft No 2  Rummet ligger på 2:a våningen med utsikt över havet och Visbys takåsar. Rummet är 20 m2 och har en dubbelsäng samt 2 st extrabäddar. Du sover i sköna sängar med nymanglade vita lakan. Självklart ingår liten och stor handduk.

Toalett finns i rummet. Dusch finnsutanför rummet i en mindre korridor. 

Rummet har även kyl, liten frys, micro och vattenkokare.

Loftet är 20 m2 och är utrustad med:

Dubbelsäng

2 st extrabäddar (främst för medföljande barn)

Handdukar

Badrock 

Kvalitativa hudvårdsprodukter

Wifi

2 st yogamattor

Hårfön

Micro

Kyl

Vattenkokare

NescaféLyx & Te

Incheckning 15:00 - Utcheckning 11:00

Frukost

Frukosten kan köpas till för 120 kr / person och hämtas från kl 07-12 vardagar samt kl 09-12 helger och ligger ett stenkast från studion rakt över gatan hos Café Amalia. Frukostbiljetter ligger på rummet när du anländer, dessa tar du med till Amalia.

Frukost: Kravkaffe/te, gröt alternativt yoghurt, overnight oat, chiapudding etc...samt juice och fralla med ost och grönsaker.

Allt går även att få glutenfritt & veganskt.

Välj att ta med till Studion eller sitt kvar hos Amalia och se staden vakna:-)

Amalia har historiskt drivit ett annat café som också hette Café Amalia. Det låg på Hästgatan i Visby. Idag har hon startat upp igen fast på Södra Kyrkogatan där det tidigare låg ett bokcafé. 

Amalia: 

– ”Den största skillnaden den här gången är att jag vill förvalta råvarorna på ett värdefullt sätt. Nu syrar vi grönsaker och gör allt från grunden".Frukost fanns på menyn även i Hästbacken, men det traditionella har fått tillskott av matigare frukosträtter som omeletter, varm gröt, overnight oats och avokadomackor. 

– "Jag har alltid tyckt om frukost och för mig behöver det inte vara något som händer tidigt på morgonen. Därför vill jag kunna erbjuda våra gäster det från morgon tills att vi stänger". – Min favoritmacka är en rostad macka med Bregott och rostade sesamfrön som mackan doppas i. Det kommer från att mamma alltid hade rostade sesamfrön i en keramikskål hemma på köksbordet, som vi doppade mackorna i. Vi har en sådan med avokado på menyn och den ligger mig väldigt varmt om hjärtat, berättar Amalia Muttoni.

Ps...Alla våra rum har kylskåp och vattenkokare så det går även bra att göra frukosten själv på rummet.

 

 

Historik - fastigheten Agrellska Huset:

Namnet kommer från färgaren Carl Christian Agrell som 1807 köpte in fastigheten som är nuvarande kvarteret Laboratorn 4 och 5. Den är sedan i släktens ägo fram till 1897 då en ättling, Mathias Klintberg sålde fastigheten till Sällskapets DBW:s sparbank. Den södra obebyggda delen behöll banken och byggde där ett bankhus 1903. Den norra delen, nuvarande Laboratorn 4, med de Agrellska byggnaderna, såldes vidare till Visby Lysoljebolag som under en tid har bensinstation och även affär på Södra Kyrkogatan 5 fram till 1929. [

1927 köpte Nanna Eriksson fastigheten och påbörjade en omfattande renovering som även innefattade en tandläkarpraktik. Fastigheten ägdes mellan 1927 och 1967 av makarna Eriksson och under tiden 1967–2016 av dess dotter Margareta Stålhandske. 1994 fick fastigheten byggnadsminnesstatus både interiört och exteriört. Sedan 2016 ägs fastigheten av Agrellska Huset Fastighets AB som ägs av släktingar till familjen Eriksson.